Pe data de 17 martie 2012, Clinica Gynecoland a gazduit, in colaborare cu Fundatia Synevo, o dezbatere publica asupra unei teme de interes in medicina moderna: diagnosticarea si tratarea cazurilor de patologie mamara, la cele mai inalte standarde. Acest proiect si-a propus abordarea Senologiei ca ramura medicala distincta si prezentarea unor informatii medicale de ultima ora in domeniu.

„Incidenta cancerului de san este din ce in ce mai mare. In Romania, sunt diagnosticate anual aproximativ 6.000 de femei cu aceasta boala, iar in Uniunea Europeana se inregistreaza anual aproximativ 600.000 de cazuri noi (Institutul National de Statistica). Aceasta reprezinta doar varful icebergului in ceea ce priveste incidenta bolilor mamare non-maligne, acestea fiind de zece ori mai frecvente decat cazurile de cancer mamar. Diferentierea patologiei maligne de cea non-maligna este o provocare pentru medic, dar la fel de importanta pentru pacienta care de regula nu este suficient informata in ceea ce priveste conduita pe care trebuie sa o urmeze. Stabilirea unui algoritm de diagnostic si tratament este benefic si pentru medic si pentru paciente.“, a declarat dr. Ioan Stoian, organizatorul evenimentului.

Evenimentul a fost prezidat de moderatorii: dr. Ioan Stoian, dr. Mihai Lesaru, prof. dr. Branceanu Gabriel si a avut invitati din Romania si de peste hotare, care au luat cuvantul in dezbatere.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat in premiera in tara noastra, testul genetic OncoVue, test de evaluare a riscului de aparitie a cancerului mamar.

 

 

Manifestarea a avut loc in sala “Paris” de conferinte a hotelului Novotel Bucuresti (Calea Victoriei 37 B, langa Palatul Telefoanelor)

Simpozionul a fost acreditat de catre Colegiul Medicilor cu ore EMC.

 

Program Conferinta I Caiet de Rezumate I Foto Conferinta I Lucrari Prezentate