Tratamentul cancerului de col uterin (cervical)

Tratamentul cancerului de col uterin (cervical) se stabileste in functie de stadiul in care este diagnosticat. Diagnosticarea tardiva a cancerului de col uterin scade sansele de vindecare.

Dar nu trebuie sa asteptam sa ajungem acolo!

Cancerul de col uterin (cervical) nu se dezvolta dintr-o data pe un col sanatos, ci trece prin faze cu mult premergatoare aparitiei sale. Depistand precoce leziunile cervicale cu potential canceros si indepartandu-le la timp, se obtine vindecarea pacientei si se realizeaza preventia cancerului de col uterin.

 

Vedeti clipul realizat de dr. Ioan Stoian in cadrul campaniei "Lectii de Sanatate"

 


 

In Romania, cancerul de col uterin este principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani. Peste 3.000 de femei sunt nou diagnosticate in fiecare an cu cancer de col uterin - Ministerul Sanatatii.

Cancerul de Col Uterin nu trebuie sa fie o condamnare! El poate fi prevenit si chiar vindecat, atunci cand este descoperit la timp. Este necesara o informare adecvata asupra constientizarii riscului la care este expusa orice femeie, precum si conturarea unei atitudini bazate pe preventie. 

Prin "Lectiile de Sanatate", Doctorul Stoian Ioan - medic primar obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Gynecoland-Clinica "Sf. Lucia"- isi propune realizarea unei campanii de informare asupra Preventiei Cancerului Cervical (cancerul de col uterin) si Cancerului Mamar (cancerul de san) - patologii din ce in ce mai frecvente in randul femeilor, cu scopul incurajarii deciziilor favorabile sanatatii.  .

Fii proactiva! Informeaza-te. Actioneaza. Da mai departe!

 

*Filmare si editare video realizate de catre Casteta.ro.

arhiva articole