Ce trebuie sa stie medicul tau ginecolog

  • La examenul ginecologic de rutina, este esential sa oferi medicului cat mai multe informatii cu privire la starea ta de sanatate. Din pacate, multe dintre femei omit sa mentioneze anumite aspecte din istoricul lor medical, informatii care ar putea ajuta medicul sa asigure ingrijirea medicala potrivita.
  •  De aceea, este important ca medicul tau ginecolog sa fie informat cu privire la toate schimbarile care au aparut si este recomandat ca tu sa iti notezi detalii despre starea ta de sanatate pentru a-ti reaminti sa rogi medicul sa te lamureasca, acolo unde este nevoie.

 
Iata cateva lucruri pe care medicul tau ginecolog ar trebui sa le stie:

 
Istoricul medical personal:
 

boli de care ai suferit (atat fizice, cat si psihice, daca este cazul), inclusiv Boli cu Transmitere Sexuala (BTS);
data efectuarii ultimului test Babes-Papanicolaou si  care a fost rezultatul;
mentioneaza daca ai avut vreodata un rezultat anormal la testul Papanicolaou;
orice tip de medicamentatie folosita, inclusiv anticonceptionale, vitamine si chiar medicatie naturista sau alte suplimente;
mentioneaza daca esti alergic la medicamente sau latex.

 
Istoricul medical al familiei:
 

Tulburari ale glandei tiroide, boli cardiace, cancer, diabet, tensiune crescuta, s.a.
 

Simptome
 

Daca experimentezi simptome neobisnuite, anunta medicul. El  va dori sa stie de cat timp ai aceste simptome, gradul de durere, daca simptomele se manifesta in mod constant sau sporadic, ce cauzeaza aceste simptome, daca iei sau nu medicamente pentru a combate aceste simptome.
 
Cliclu menstrual
 

Anunta medicul daca apar modificari ale cliclului menstrual, daca e vorba de un flux mai scazut sau mai crescut decat in mod normal, daca ai dureri, ciclu neregulat sau orice altceva te ingrijoreaza.
 

Contraceptie
 

Infomeaza-l cu privire la metodele de contraceptie folosite si mai ales, informeaza-l daca nu folosesti nicio metoda de contraceptie.
 
Stil de viata
 

Medicul tau ginecolog ar trebui sa stie daca esti fumatoare, daca bei alcool, daca faci sau nu exercitii fizice, s.a. Astfel, el iti poate face cele mai bune recomandari.
 

Planuri de viitor
 

In cazul in care decizi  sa ramai insarcinata, este de preferat sa discuti asta cu medicul tau ginecolog, pentru ca el iti va oferi sfaturi de valoare, potrivite tie.
 
Cauta un medic ginecolog care sa ti se potriveasca si sa aiba rabdare pentru a-ti raspunde la orice intrebare, asa cum este si normal sa se intample. Incearca sa ramai statornica atunci cand vine vorba de medicul tau ginecolog, deoarece este de preferat ca el sa te cunoasca foarte bine, astfel incat tu sa te simti confortabil, iar relatia sa fie una bazata pe incredere.

arhiva articole