Analiza secretiei vaginale *80 lei                           

 

 

  • Depisteaza cauzele care duc la aparitia unor simptome precum: senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale, simptome ce apar atunci cand vaginul este infectat cu diversi germeni patogeni (virusuri, bacterii, protozoare)
  • Este un examen nedureros si de scurta durata.
  • Prin analiza de secretie vaginala nu se urmareste prezenta unei bacterii anume, ci se urmareste daca exista sau nu bacterii anormale, care nu fac parte din flora vaginala normala a organismului (flora Doderlein).
  • De regula apar intotdeauna fungii/ ciupercile (Candida) si parazitii (Trichomonas)


Cand se face?

Analiza de secretie vaginala nu este un test de rutina.
Ea se realizeaza in urmatoarele situatii:
- in conditiile in care pacienta acuza simptome (secretia s-a modificat, si-a schimbat culoarea, a aparut o usoara usturime, prurit);
- in situatii particulare -  femeilor gravide; atunci cand medicul pregateste pacienta pentru o manevra medicala;
- daca medicul suspecteaza ceva si decide ca este nevoie de analiza suplimentara a pacientei (in urma Pap-testului).Ce presupune?

Testul de secretie presupune colectarea unei mostre de secretie vaginala, plasarea acesteia pe o lamela unde va fi amestecata cu o solutie salina.
Amestecul rezultat va fi analizat la microscop pentru a se descoperi eventuale bacterii.

 

Cum te pregatesti?

  • Se recomanda repaosul sexual cu 3 zile inainte de consult;
  • Se recolteaza in afara perioadei menstrualel
  • Este obligatoriu a efectua toaleta genitala externa inainte de consult;
  • Nu se recomanda toaleta interna deoarece aspectul secretiei vaginale poate orienta medicul cu privire la diverse boli ale aparatului genital;
  • Participa activ la discutia cu medicul tau; noteaza modificarile pe care le-ai sesizat pentru a-i putea da medicului cat mai multe informatii despre starea ta de sanatate. Nu ezita sa-i pui intrebari, in cazul in care nu esti complet lamurita!

 

Atentie!

Laboratorul nostru primeste bilete de trimitere pentru investigatii paraclinice (analize de laborator) decontate emise de medicii aflati in contract doar cu CASMB si CASAOPSNAJ, in limita plafonului lunar contractat. Cititi cu atentie specificatiile unui bilet de trimitere corect, aici.

 

 

 

 

Diagnosticarea principalelor Boli cu Transmitere Sexuala (BTS)

 

arhiva articole